2018.ÁPR
16
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Karinthy Színház korábbi bejegyzése:
Karinthy Színház: Tanár úr kérem!
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Karinthy Színház
Roberto Athayde: MARGARIDA ASSZONY


Roberto Athayde kortárs brazil szerző darabjának kezdetekor megérkezik Margarida asszony, az új tanárnő. Állítólag biológia órát tart,de tömény élettan,amit kapunk,miközben ide-oda kalandozva beszél. Margarida asszony: szétszórt, riadt,erőszakos, perverz, akarnok, szeretetre éhes,komplexusokkal teli,szerencsétlen nő. A ?biológia” órának a nézők is részesei, hiszen ők a diákok. Kegyetlenül pontos, mégis groteszk a tükör,amiben látnunk kell önmagunkat: Margaridát.
„Egy monodrámában a rendező szerepe a színész segítése. A Karinthy Színház leendő előadásának meghatározója a színésznő, Balázs Andrea. Egy ilyen esetben a rendező legfontosabb dolga, hogy figyelje a színésznőt, ugyanis előre nem lehet tudni, hogy milyen lesz az a Margarida, akit Balázs Andrea játszik. Mi lesz a végeredmény, amit közösen „próbálunk” majd össze? Milyen lesz Margarida a bemutatóra, mennyit fogadunk el egymástól/egymásból? Azért - kicsit ellentmondva előbbi magamnak - a lelkem mélyén tudom, hogy mit fog látni a néző!” Böhm György

élettan 2 órában

AZ ELÕADÁS 16 ÉVEN ALULIAKNAK NEM AJÁNLOTT!