Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Vígszínház
Charlie Chaplin: A diktátor


Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében önmagához híven most is a hatalommal fordul szembe a zseniális alkotó. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.
Chaplin Korda Sándor magyar származású filmrendező és producer tanácsára kezdte el forgatni a filmet 1939-ben. A diktátorban Ausztria megszállásáig követi Hitler Birodalmának kiépülését és a zsidóság meghurcoltatásának eseményeit. A film bemutatója 1941 márciusában volt.
A történet a két világháború között játszódik egy olyan korban, amikor a szegénység és az őrület féktelenné vált. Az emberség és a szabadságba vetett hit elbukott.

A Chaplin család Magyarországon elsőként Eszenyi Enikőnek engedélyezte a mű színpadra állítását.

Az előadás főszereplője ifj. Vidnyánszky Attila. A további szerepeket Szilágyi Csenge, Lukács Sándor, Hajduk Károly, Wunderlich József, Király Dániel, Ember Márk, Gados Béla és Zoltán Áron játssza.
A színpadi változatot Vecsei H. Miklós írta.
Ren­de­ző: Esze­nyi EnikőA színdarabot 4 nézője értékelte, átlagos osztályzata: 5 

Nagyszerű színészi játék, kitűnő rendezés. Kiemelten tetszett a rendező azon koncepciója, mely szerint épp annyira vonja be a közönséget, hogy az ne érintse őket kellemetlenül. Megjelenik a bábművészet, a cirkusz (artista mutatványok) a tánc, a gyönyörűen kidolgozott lassított verekedéses jelenetek, a zene és mozgás totális összhangja. Csak ajánlani tudom!
 E

Izgalmas megközelítés, játék...


A darab tényleg jó, nagyon jó, igazán tetszett. Rögtön az előadás után úgy éreztem, hogy az első felvonás erősebb volt, mint a második, de mire hazaértünk ez elmúlt és egy kerek egész lett belőle. Ifj.Vidnyánszki Attila alakítása zseniális. A díszlet és a látvány is remek. Ha még jegyvásárlás előtt vagy, akkor csakis középre a 3. sortól a 7. sorig javaslom a jegyvásárlást a tökéletes élmény miatt. Nekem az 5. sorból volt szerencsém látni.


Ha lenne lehetőség, akkor csillagos 5-ösre értékelném. A „kis” Vidnyánszky egy zseni, hatalmasat játszott a színpadon. A darab első felvonása nekem jobban tetszett, az erősebb, de az egészet nézve is nagyon jó. Ha jegyet vásárol valaki, akkor a fsz-et és a közép harmadiktól hetedig sorig ajánlom, hogy a legtökéletesebb látványt élvezhesse valaki.
 Á


2018.MÁJ
04
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
Játékszín: Kölcsönlakás
Vígszínház következő bejegyzése:
Vígszínház: Liliom
Vígszínház korábbi bejegyzése:
Vígszínház: Kinek az ég alatt senkije sincsen