2018.MÁJ
04
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
Játékszín: Kölcsönlakás
Vígszínház következő bejegyzése:
Vígszínház: Liliom
Vígszínház korábbi bejegyzése:
Vígszínház: Kinek az ég alatt senkije sincsen
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Vígszínház
Charlie Chaplin: A diktátor


Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében önmagához híven most is a hatalommal fordul szembe a zseniális alkotó. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.
Chaplin Korda Sándor magyar származású filmrendező és producer tanácsára kezdte el forgatni a filmet 1939-ben. A diktátorban Ausztria megszállásáig követi Hitler Birodalmának kiépülését és a zsidóság meghurcoltatásának eseményeit. A film bemutatója 1941 márciusában volt.
A történet a két világháború között játszódik egy olyan korban, amikor a szegénység és az őrület féktelenné vált. Az emberség és a szabadságba vetett hit elbukott.

A Chaplin család Magyarországon elsőként Eszenyi Enikőnek engedélyezte a mű színpadra állítását.

Az előadás főszereplője ifj. Vidnyánszky Attila. A további szerepeket Szilágyi Csenge, Lukács Sándor, Hajduk Károly, Wunderlich József, Király Dániel, Ember Márk, Gados Béla és Zoltán Áron játssza.
A színpadi változatot Vecsei H. Miklós írta.
Ren­de­ző: Esze­nyi EnikőA színdarabot csak néhányan értékelték.

Nagyszerű színészi játék, kitűnő rendezés. Kiemelten tetszett a rendező azon koncepciója, mely szerint épp annyira vonja be a közönséget, hogy az ne érintse őket kellemetlenül. Megjelenik a bábművészet, a cirkusz (artista mutatványok) a tánc, a gyönyörűen kidolgozott lassított verekedéses jelenetek, a zene és mozgás totális összhangja. Csak ajánlani tudom!
 E