2018.JÚN
09
Darabjellemzők:
#Operett  #Zenés 
#Operett Színház
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Operett Színház következő bejegyzése:
Operett Színház: Mesemasa és az aranylevél
Legutóbbi bejegyzés:
Madách Színház: Meseautó
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Operett Színház
Szirmai Albert: Mágnás Miska


A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a garancia a sikerre.
Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja,melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a "vazsmegyei gyerek" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás "flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.
Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

180perc 2felvonás

Szereplők:Peller Károly, Peller Anna
Csonka/Csere
Oláh/Kocsis
Lehoczky/Felföldi
Faragó Topi
Ullmann Zsuzsa
Csengeri Ottilia
Benkóczy
és sokan mások

Rendezte:Verebes István