2018.JÚN
23
Darabjellemzők:
#Gyermek  #Mese  #Báb 
#Bábszínház
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Bábszínház következő bejegyzése:
Bábszínház: Gengszter nagyi
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Bábszínház
Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül


Ha tehetném, körbeutaznám az egész világot. Végiglátogatnám a különböző országokat az Egyenlítőn innen és túl, megismerném a sokszínű kultúrák varázslatos lakóit, a változatos épületeket, a színes tájakat és az illatokat, ízeket, mosolyokat. Hallgatnám a tenger hangjait, mert biztosan más a Vörös-tengeré, mint a Feketéé, nem beszélve a Csendes-óceánról. Játszanék a különböző hangszereken a bőrdoboktól az indiai szitáron át, a kínai húros erhuig, és táncolnék az óceán partján a naplementében.
Kipróbálnám az összes lehetséges régi utazási eszközt: gőzhajóval utaznék Hongkongba, az Orient expresszről bivalycsordát néznék, elefántháton barangolnék az indiai őserdőben, lóháton pipázgatnék a sziú indiánokkal, és végül léghajóval repülnék vissza Londonba.
Útitársnak csakis Phileas Foggot választanám, akitől sokat tanulnék a világ kultúrái iránti odaadó tiszteletről, a felelősségvállalásról és a becsületszó erejéről.

ìró: Jules Verne
Színpadi adaptáció: Gimesi Dóra
Zeneszerző: Pirisi László
Látványtervező: Rófusz Kinga
Szcenikai tervező: Lénárt András
Rendező: Kuthy Ágnes

Szereplők:
Phileas Fogg: Teszárek Csaba
Passepartout: Tatai Zsolt
Auda hercegnő: Kovács Judit
továbbá: Bánky Eszter,Beratin Gábor,Hannus Zoltán,Karádi Borbála,Kemény István,Radics Rita,Rusz Judit,Semjén Nóra,Szolár Tibor

80 perc 1 szünettel
Bemutató:2019.04.04