2018.JÚN
23
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
Radnóti Színház: Gloria
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Radnóti Színház
Székely Csaba: 10


December 22-én lesz Székely Csaba „10” című drámájának ősbemutatója Sebestyén Aba rendezésében, aki az erdélyi író állandó alkotótársa. A Tízparancsolat ihlette mű hol szórakoztatóan, hol megrendítően beszél bűnről és vezeklésről, vágyról és kísértésről.

A Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró, Székely Csaba legújabb színdarabját a tízparancsolat ihlette, amelyet a Radnóti Színházban láthat először a közönség. A 10 tíz magányos ember történetét meséli el úgy, hogy ? akárcsak egy bűnügyi sorozatban ?, fokozatosan bomlanak ki egymáshoz fűződő viszonyaik, lassan tárulnak fel egymás sorsát keresztező életútjaik. Mind a tízen megszegnek egy bibliai parancsolatot, elkövetnek valamilyen bűnt. De vajon mindenki bűnös, aki bűnt követ el? Székely Csabát sokan a „magyar Martin McDonaghként” emlegetik, és ebben a művében sem hazudtolja meg önmagát: a súlyos kérdéseket a rá jellemző fekete humorral ragadja meg, tragikus és groteszk helyzeteket vonultatva fel.

bemutató: 2018-12-22

szereplők:
I. Vilmányi Benett
II. Pál András
III. Martinovics Dorina
IV. Kováts Adél
V. Márfi Márk eh.
VI. Sodró Eliza
VII. Lovas Rozi
VIII. László Zsolt
IX. Schneider Zoltán
X. Tóth Ildikó

Közreműködik: Rozs Tamás, Wágner-Puskás Péter

Rendező: SEBESTYÉN ABA