2018.JÚL
07
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Rózsavölgyi Szalon következő bejegyzése:
Rózsavölgyi Szalon: Amazonok - három év múlva
Legutóbbi bejegyzés:
Madách Színház: Meseautó
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Rózsavölgyi Szalon
Mark St. Germain: Táncórák


Senga és Ever szomszédok. Még sosem találkoztak. Mindketten bezárkóztak saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal. Aztán Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához: tanítsa meg táncolni. Lépegetnek egymás felé, először kicsit ügyetlenül, aztán kíváncsi figyelemmel, milyen is a másik világa. Ahogy megismerik egymást, önmagukkal is szembesülnek, s érzelmekből szintén „leckéket vesznek”. Külön-külön és közösen is megpróbálnak „kitáncolni” a maguk komfortzónájából, amelyben jó ideje éldegélnek.

Az utolsó óra és az Istenek tanácsa után ismét Mark St. Germain-darabot tűz műsorra a Rózsavölgyi Szalon. Az amerikai drámaíró 2014-ben írott romantikus és szellemesen szórakoztató színműve - azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára -egyben elgondolkoztat is: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

Senga:Ullmann Mónika
Ever:Józan László

rendező:Dicső DánielA színdarabot csak néhányan értékelték.

Nagyon nagyon szép volt, még sírtam is Kényes téma finoman elegánsan tisztán megfogalmazva. Még Ulmann Mónika is tetszett, pedig érte nem vagyok oda, Józan egészen kiváló volt Nincs kizárva, hogy még meg fogom nézni újra
 Á

Érdekes témát feldolgozó darab, jó rendezésben, színvonalas előadásban. Nem voltak üresjáratok, végig pörgött, fenntartotta a figyelmet. Mindkét színész színvonalasan teljesített. A kisméretű " játszótér " -köszönhetően a jó rendezői megoldásoknak - alkalmas erre a kétszemélyes darabra. Élvezetes előadás volt!
 Magda és Laci