2018.SZE
01Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
RAM Colosseum
Revans


A furfangos szegény fiú, aki túljár a zsarnokoskodó uraság eszén, az európai népmesék kedvenc figurája. Hiszen nincs felemelőbb pillanat, mint amikor a gonosz megkapja méltó büntetését, az ügyes és jószívű főhős pedig elnyeri a leányt, az örökséget vagy épp a jószágot. A mese magyar verziója a Lúdas Matyi, amelyben a libapásztorfiú leckézteti meg Döbrögi földesurat, aki szemet vetett a libáira. Matyi nem is egyszer, de háromszor áll bosszút és minden alkalom mulatságosabb, mint az előző.

Mesemondó, narrátor, Matyi édesanyja: Törőcsik Mari (hang)
Matyi: Újszászi András
Galiba, a kisliba: Nádas Judit
Döbrögi: Dénes Nándor
Döbröginé: Holman Enikő
Ispán: Görög Zoltán
Cimborák: Péli Róbert, Patonai Norbert, Benkő Dávid
Alispánok: Stana Alexandra, Bánházy Eszter
Döbrögi-döngölők: Boros Bettina, Horváth Dóra, Joó Viktória, Koller Nikolett, Lázár Anna Dóra, Molnár Edina, Patonai Zsolt, Reszneki Domán, Rimár Izabella, Szabó Dániel, Szerencse Károly, Tóth Klaudia, Tóth Nikolett, Torma Zsolt, Veres Tamás