2018.SZE
11Ajánljuk:
Magyar Színház: Tündér Lala
Új zenés mesejáték
Következő bejegyzés:
Stefánia Palota: Aladdin
Hatszín Teátrum következő bejegyzése:
Hatszín Teátrum: Haverok, buli, Bon-bon
Hatszín Teátrum korábbi bejegyzése:
Hatszín Teátrum: Majd, ha az eső eláll
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Hatszín Teátrum
Egy különleges nap


Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. A nemzeti ünnepnap miatt mindenki a parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Egy véletlen folytán megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember közt nem hétköznapi vonzalom alakul ki. Amikor az asszony a férfi segítségét kéri egy látszólag apró ügyben, még nem sejtik, hogy ez a találkozás és ez a nap különleges lesz mindkettejük számára, és megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, és aminek addig a világot és önmagukat látták...

Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi egyik műremeke, mely 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével, a Legjobb Idegennyelvű Film Oscar-díjára jelölték, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a Cézar-díjat.

Magyarországon először kerül színpadra a Hatszín Teátrum ősbemutatójában, Iványi Árpád rendezésében.

Antonietta - Dobó Kata
Gabriele - Réti Barnabás
Házmester - Egri Kati
A színdarabot csak néhányan értékelték.

Egy különleges nap - remek előadás! 1938.Róma; a darab kor nyilvánvaló erkölcsi problémáival foglalkozik egy utcába, egy napba sűrítve. Három külön karakter sokszínű ábrázolását kapjuk a szerző, a rendező és a színészek jóvoltából. Az első pár percben filmkockaként "kimerevedő" képek utalnak Scola 1977-es nagy sikerű filmjére. Dobó Kata játéka lenyűgözött. Kiváló partnerei Egri Kati és Réti Barnabás is erősítették ezt. Érzéseket, gondolatokat felkavaró élményben volt részünk!
 Éva