2018.SZE
11
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
Stefánia Palota: Aladdin
Hatszín Teátrum következő bejegyzése:
Hatszín Teátrum: Haverok, buli, Bon-bon
Hatszín Teátrum korábbi bejegyzése:
Hatszín Teátrum: Majd, ha az eső eláll
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Hatszín Teátrum
Egy különleges nap


Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. A nemzeti ünnepnap miatt mindenki a parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Egy véletlen folytán megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember közt nem hétköznapi vonzalom alakul ki. Amikor az asszony a férfi segítségét kéri egy látszólag apró ügyben, még nem sejtik, hogy ez a találkozás és ez a nap különleges lesz mindkettejük számára, és megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, és aminek addig a világot és önmagukat látták...

Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi egyik műremeke, mely 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével, a Legjobb Idegennyelvű Film Oscar-díjára jelölték, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a Cézar-díjat.

Magyarországon először kerül színpadra a Hatszín Teátrum ősbemutatójában, Iványi Árpád rendezésében.

Antonietta - Dobó Kata
Gabriele - Réti Barnabás
Házmester - Egri Kati
A színdarabot csak néhányan értékelték.

Egy különleges nap - remek előadás! 1938.Róma; a darab kor nyilvánvaló erkölcsi problémáival foglalkozik egy utcába, egy napba sűrítve. Három külön karakter sokszínű ábrázolását kapjuk a szerző, a rendező és a színészek jóvoltából. Az első pár percben filmkockaként "kimerevedő" képek utalnak Scola 1977-es nagy sikerű filmjére. Dobó Kata játéka lenyűgözött. Kiváló partnerei Egri Kati és Réti Barnabás is erősítették ezt. Érzéseket, gondolatokat felkavaró élményben volt részünk!
 Éva

Kavarognak bennem az érzések (csak is pozitív)... Kedves Férjemmel néztem a darabot. Érdekes történet (egy kiragadt rövid 'élethelyzet') de sokat mondó... Mesél az olaszos szerelemről, régi időkről, történelemről... A karakterek nagyon jók, a színészek remekül alakították azokat! Dobó Kata művésznő annyira közismert... Féltem, nehezen tudok majd elvonatkoztatni személyétől, de a rabja lettem! Az egésznek volt egy fajta varázsa! Gratulálok!
 M. Judit