2019.JAN
30
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Pesti Színház korábbi bejegyzése:
Pesti Színház: Bíbor Sziget
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Pesti Színház
Molnár Ferenc: A testőr


1910-ben a Vígszínházban mutatták be ezt a bravúros társalgási és félreértés-vígjátékot, a főszerepekben olyan kiválóságokkal, mint Varsányi Irén, Csortos Gyula és Szerémy Zoltán. Molnár ekkor már egyáltalán nem ismeretlen pályakezdő, de kétségtelen, hogy A testőr sikere nagyban hozzájárult későbbi páratlan karrierjéhez. S ez nem is csoda, mert ebben a darabban Molnár minden olyan erényét megcsillantja, amiért igazán szeretjük: frappáns cselekményszövés, pompás dialógusok, remek karakterek, összehasonlíthatatlan humor és emberismeret. A testőr mindezek fölött ízig-vérig „színházi darab” - minden mondatából Molnár színház iránti rajongása sugárzik.

Rendező: Valló Péter

komédia

Bemutató: 2015. március 7.

(19.00 órás kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 22.05)

Az ünnepelt színész házaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő - sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lépnie kell: vissza kell hódítania a feleségét. A Színész erre egy kissé bizarr, de hibátlannak tűnő ötletet talál ki: testőrnek öltözik, s így, a katonatiszt személyében kezd el udvarolni a saját nejének, illetve megpróbálja zavarba hozni, hűtlenségen kapni. El is kezdődik a nagy visszaszerző hadművelet, ám - ahogy az Molnárnál lenni szokott - nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy a Színész és a nézők sejtik...
A testőr sziporkázó komédia, a legsikeresebb magyar drámaírótól. A Pestiben parádés szereposztásban látható: Kern Andrással, valamint Eszenyi Enikővel és Stohl Andrással, akik most először játszanak együtt.A színdarabot csak néhányan értékelték.

Megnéztük tegnap a testőrt,zseniális volt.Annyira jól játszanak,hogy észre sem vettük,hogy eltelt az idő,tök rövidnek tűnt egy felvonás.lenyűgöző volt.
 M

Szuper volt, nagyon tetszett mind a kettőnknek. Eszenyi Enikő fantasztikus volt,de a Stohl is
 K

Eszenyi és Stohl fantasztikus párost alkot, igazi színházat csinálnak a színpadot. A mű is remek, az előadás pedig csak még jobb a megírt színműnél.
 J