Centrál Színház
Nina Raine: Nemek és igenek


Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak (ügyvédként és ügyészként ellentétes oldalon állva): egy nemi erőszak tárgyalásán. A nappali lassan tárgyalóteremmé alakul, a derűs hangulat szertefoszlik, a régi barátok, a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak. Nina Raine húsbavágóan friss darabja szerte a világon indulatokat kavart. Kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről.

Szerző | Nina Raine
Fordította | Baráthy György
Rendező | Puskás Tamás

Szereplők: Bata Éva, Lengyel Tamás, Bereczki Zoltán, Pokorny Lia, Pálfi Kata, Kovács Patricia, Schmied Zoltán
A színdarabot 8 nézője értékelte, átlagos osztályzata: 4.88 

Beszédes darab. Úgy is, hogy az előadás beszélgetések, veszekedése sorozata, de úgy is, hogy nem foglal állást, mindenkinek saját véleménye lesz - érdemes nagyobb társaságban megnézni. Kicsit krimi is, mindig figyelni kell a kis elszólásokat. Pálfy Kata és Schmiedt Zoltán által megformált pár helyzetének megítélése is gyökeresen megváltozik a végére, és még ők egyszerűnek tűnnek. Pokorny Lia szenzációs kettős szerepében. Lengyel Tamás alakítása emlékezetes maradt.


Szuper színészek, érzékeny, ám sajnos mégis teljesen hétköznapi témák, mint hűtlenség, megcsalás, nemi erőszak, csak hogy néhányat említsek. Meg lehet-e olyat bocsátani, amiről mindig azt gondoltuk, megbocsáthatatlan, majd mi is ugyanazt a hibát követjük el. Kedvencem benne Lengyel Tamás és Pokorny Lia.


Nagyon jó volt!!!
 zs

Nagyon szókimondó, kemény témát boncolgató darab.


Szenzációs volt. Egyszerre volt vidám és szomorú, sokkolt és nevetésre késztetett. A hirtelen fordulatoktól mozgalmas volt, ugyanakkor gyakran gondolkodásra késztetett. Máskor is megnézem majd.


Egy relatíve erős első felvonás után végül sok felvetett dolog a felszínen marad, nincs kellő mélysége a darabnak. Többet vártam.
 Balázs


2019.FEB
03
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
B32 Kultúrtér: Rebeka
Előző bejegyzés:
Pesti Színház: A testőr
Centrál Színház következő bejegyzése:
Centrál Színház: Mi történt Vegasban?
Centrál Színház korábbi bejegyzése:
Centrál Színház: Ma este megbukunk
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.