2019.FEB
03Ajánljuk:
Magyar Színház: Tündér Lala
Új zenés mesejáték
Következő bejegyzés:
B32 Kultúrtér: Rebeka
Előző bejegyzés:
Pesti Színház: A testőr
Centrál Színház korábbi bejegyzése:
Centrál Színház: Ma este megbukunk
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Centrál Színház
Nina Raine: Nemek és igenek


Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak (ügyvédként és ügyészként ellentétes oldalon állva): egy nemi erőszak tárgyalásán. A nappali lassan tárgyalóteremmé alakul, a derűs hangulat szertefoszlik, a régi barátok, a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak. Nina Raine húsbavágóan friss darabja szerte a világon indulatokat kavart. Kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről.

Szerző | Nina Raine
Fordította | Baráthy György
Rendező | Puskás Tamás

Szereplők: Bata Éva, Lengyel Tamás, Bereczki Zoltán, Pokorny Lia, Pálfi Kata, Kovács Patricia, Schmied Zoltán
A színdarabot csak néhányan értékelték.

Beszédes darab. Úgy is, hogy az előadás beszélgetések, veszekedése sorozata, de úgy is, hogy nem foglal állást, mindenkinek saját véleménye lesz - érdemes nagyobb társaságban megnézni. Kicsit krimi is, mindig figyelni kell a kis elszólásokat. Pálfy Kata és Schmiedt Zoltán által megformált pár helyzetének megítélése is gyökeresen megváltozik a végére, és még ők egyszerűnek tűnnek. Pokorny Lia szenzációs kettős szerepében. Lengyel Tamás alakítása emlékezetes maradt.