2019.MÁR
14
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Legutóbbi bejegyzés:
Operett Színház: Anna Frank
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Hungarikum Élményház
Primadonna gatyábanKi ne ismerné, ki ne tudná azonnal folytatni az Én vagyok a bojtárgyerek, vagy A fuszulyka szára vagy az Egy rózsaszál szebben beszél kezdetű csodálatos dalokat. A versét is és a dallamát is azonnal tudjuk, és ha nem is láttuk színházban a daljátékot, akkor is mint népdalokat ismerjük, énekeljük- sírunk, vigadunk, borozunk, mulatunk rájuk. 114 éve, 1904-ben mutatta be a Király Színház a János vitézt, melynek zenéjét Heltai Jenő verseire Kacsóh Pongrácz szerezte, Petőfi Sándor elbeszélő költeményéből színpadra írta Bakonyi Károly.

A Primadonna gatyában című zenés színházi estünk a daljáték megszületésének viharos és drámai fordulatokban bővelkedő történetét korabeli dokumentumok, levelek, visszaemlékezések, újságcikkek, kritikák, önéletrajzok, és a máig élő színházi legendák, szóbeszédek felidézik.

És elhangzanak a csodálatos dalok. János vitéz története a dalokon keresztül jelenik meg előttünk. A vérbő humor, a játékos és huncut színészi játék az 1900-as évek színészi stílusát is elénk varázsolja, például, ahogy Fedák Sári, műbajuszát kackiásra pödörve, ostorát csattogtatva, a közönség elé lépve harsogja, hogy ő a bojtárgyerek?

Előadásunk kevés eszközzel, a zene, a szöveg, a színészi játék erejében bízva szép és kort idéző ruhák segítségével visz el minket a századelő nyüzsgő, forrongó életébe.

Játsszák: Almási Sándor, Molnár Gyöngyi, Széll Attila
Zongorán közreműködik: Termes Rita

Rendező: Vörös Róbert