2019.ÁPR
01
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

(Nincs repertoárban)

Az elmúlt évad hatalmas sikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila vadonatúj rendezésében mutatja be a jó öreg Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre, és egyben minden idők legnépszerűbb nagyoperettje 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből.

operett két részben

2019. július 12. (péntek), 13. (szombat) és augusztus 9. (péntek), 10. (szombat) 20.00

A szövegét írták: Béla Jenbach és Leo Stein
Magyar szöveg: Gábor Andor

A Csárdáskirálynő a szokásos főúri és bohém szereplőivel, szerelmes bonyodalmaival és fülbemászóan édes dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve. Sokáig az „Éljen a szerelem!” címet szánták neki. A háború árnyékában született, bemutatóját sok minden nehezítette, mégis leírhatatlan siker volt, hiszen alkalmas volt arra, hogy javítsa a közhangulatot. Pontosan azt üzente, amire az adott pillanatban a legnagyobb szükség volt, hogy az élet szép és a világ voltaképpen egy nagyon jó hely. A mű körüli izgalmakat tovább fokozták a történetben felfedezhető áthallások az uralkodó családdal kapcsolatos korabeli pletykákkal, és ha ez nem volna elég, a Woodehouse-nak tulajdonított mondás szerint ez a Kálmán-operett „minden idők legjobb zenéje”. A margitszigeti közönség utoljára Garas Dezső 1985-ös rendezésében láthatta, Cecília szerepében Törőcsik Marival, a herceg szerepében Kálmán Györggyel, most pedig visszatér a színpadra az operettek etalonja, hogy együtt dúdoljuk a világszerte ismertté vált slágereket, és elmerüljünk az operett pompázatos világában, elmenekülve a „Rongyos élet” elől.

A Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös bemutatója.

Leopold Mária Lippert Weilersheim herceg: Csuha Lajos /Dézsy Szabó Gábor
Anhilte, a felesége: Felföldi Anikó /Siménfalvy Ágota
Edwin, a fiuk: Vadász Zsolt /Bakos-Kiss Gábor
Stázi grófnő, a herceg unokahúga: Bojtos Luca /Kiss Diána
Kaucsiánó Bóni gróf: Laki Péter /Erdős Attila
Vereczki Szilvia: Fischl Mónika /Lévai Enikő
Eugen von Rohnsdorff főhadnagy: Mészáros Árpád Zsolt /Langer Soma
Kerekes Ferkó: Virágh József /Bardóczy Attila
Jegyző: Altsach Gergely

Közreműködik: a Budapesti Operettszínház ének - és zenekara, valamint balettkara

Rendező:Vidnyánszky AttilaA darabot már levették műsorról, ezért nem tudod értékelni.