Madách Színház
Glen Hansard és Markéta Irglová: Egyszer - ONCE


A magával ragadó történet főhőse egy dublini utcazenész srác, aki éppen az álmait készül feladni, amikor egy gyönyörű, fiatal cseh lány egyszerre mély érdeklődést mutat a fiú szerelmes dalai iránt, és pozitív személyisége új perspektívát ad a zenésznek. Kölcsönös vonzalmukat beárnyékolják a múlt lezáratlan szerelmei, mégis, ez a valószerűtlen kapcsolat mélyebbnek és összetettebbnek bizonyul egy átlagos románcnál. A „Once” már a legelső hangtól fogva megragadja a nézőt, és nem engedi el. Feledhetetlen történet arról, hogy ne hagyjuk veszni álmainkat, és hogy a zene hatalma mindnyájunkat összeköt. A darab különlegessége, hogy a szereplők maguk alkotják a musical zenekarát is, így komoly hangszeres tudással rendelkező színészek kiválasztására volt szükség.

A díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi, a koreográfus Tihanyi Ákos. A darabot Bárány Ferenc és Puller István fordította. A főszerepekben Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya lép majd színpadra.

Szereposztás
Fiú Dolhai Attila /Zöld Csaba
Lány Gubik Petra/ Simon Boglárka/ Tompos Kátya
Billy Barát Attila/ Lőrincz Sándor
Banktisztviselő Magyar Attila/ Sándor Dávid
Baruska Fehér Adrienn/ Sáfár Mónika
Reza Békefi Viktória/ Szemerédi Bernadett
Apa Csuha Lajos/ Fillár István
Svec Borsányi Dániel/ Sánta László
Andrej Krausz Gergő/ Mező Zoltán
Exbarátnő Balog Tímea/Pethő Dorottya
MC Csintalan Márk/Scheich Dávid
Eamon Némedi Árpád

Rendező Szirtes TamásA színdarabot 7 nézője értékelte, átlagos osztályzata: 4.29 

Szirtes egy zseni! Csodálatos, amit és ahogy a színpadon csinált ez a néhány szereplő ezekkel a csodálatos hangszerekkel! Egy pillanatra sem hiányzott Dolhai! Egy dolgot nem szabad: musicalt várni! Egy utcazenész srác és egy fiatal lány szerelme zenében elmesélve, legalábbis szerintem. Nincs jelmez, utcai ruházat, a díszlet is csak kivetített. Ha kategorizálni kellene szerelmes zenés mű.
 T

hát egyszer meg lehet nézni. Zöld Csaba, meg Simon Boglárkával. Olyan nagyon mély nyomot nem hagyott.
 V

Egy nagyon kellemes zenés, vetített látványvilággal és fénytechnikával kiegészített utazás. Egy utazás két szimpatikus ember kicsipentett életéből. Jó színészi alakítás, remek énekhang (TomposKátya és Zöld Csaba) de nem fogott meg a darab.
 J

Ez a zenei műfaj nem a mi világunk, nem ízlésűnk szerint való. Tompos Kátya alakítása nagyon jó volt, Zöld Csaba beszédhangja gyakran elcsuklott, bakizott, énekében többször volt hamis. Összességében az " egyszer meg lehet nézni " kategória, de a Madách színháznak nem válik dícséretére. Túl könnyű LIMONÁDÉ !
 Magda és Laci

Aki kicsit is szereti az ir zenét és ritmusos táncokat, annak itt csodálatos élményben lesz része. Fantasztikusan egyedi rendezés és előadás különös tekintettel a hangszerek használatával/nemhasználatával egyidőben elhangzott dalokat/táncokat illetően. Feledhetetlen estében volt részünk.
 kati

Ajánlom minden lányos anyukának közös programnak, én a 10,5 éves lányommal láttam. Mind a színészi alakítás, mind a zene jó színvonalú volt.


Kellemes a zene, szép a történet, ami extra: Tompos Kátya alakítása.
 Andrea


2019.ÁPR
04
Darabjellemzők:
#Musical 
#Madách Színház
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Madách Színház következő bejegyzése:
Madách Színház: Meseautó
Madách Színház korábbi bejegyzése:
Madách Színház: Liliomfi
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.