Concerto Zeneház
Manó koncertsorozat 2019 / 2020-as évad

(Nincs repertoárban)

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. A következő évadban zenevilágba, a zene és a világ kapcsolatába kalauzolja lelkes közönségét a házigazda Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse és állandó társa, a nélkülözhetetlen Méhes Csaba pantomimművész.

Zene és szó szerteágazó kapcsolatát járja körül az októberben induló sorozat első koncertje, melyet novemberben a zene és a mindannyiunkat körülvevő természet egymásra hatásáról szóló előadás követ. Decemberben az ünnepeké és a hozzájuk társuló zenéké lesz a főszerep, majd februárban a képzőművészet, a sorozat áprilisi zárókoncertjén pedig a zenével összekapcsolódó mozgás kerül reflektorfénybe. A vasárnap délelőtti és délutáni zenés forgatagban a klasszikusok mellett tradicionális, népi dallamok, jazz és pop ritmusok és Iván Gábor saját kompozíciói gondoskodnak arról, hogy a gyerekek igazán közvetlen hangon és játékos formában ismerjék meg a zene alapjait. Iván Gábor és Méhes Csaba műveket összekötő, gondosan felépített és kidolgozott, humort nem csak nyomokban tartalmazó történetei ugyanakkor azt is biztosítják, hogy a családi koncerteket a szülők és nagyszülők is ugyanúgy élvezzék, mint a célközönséget jelentő gyerekek.

Koncertek

2019.10.06. 11 és 15 óra Manó 1. - Zene és szó
2019.11.17. 11 és 15 óra Manó 2. - Zene és természet
2019.12.08. 11 és 15 óra Manó 3. - Zene és ünnep
2020.02.09. 11 és 15 óra Manó 4. - Zene és kép
2020.04.19. 11 és 15 óra Manó 5. - Zene és mozgás


A darabot már levették műsorról, ezért nem tudod értékelni.


A színdarabot csak néhányan értékelték.

A legjobb és legügyesebb módja, hogy gyermekeinket megismertesse, közel hozza és megszerettesse a komolyzenével. Csak gratulálni tudok Iván Gábor találmányához és megköszönni, hogy részesei lehetünk a manó koncert-sorozatoknak mert bizony minket felnőtteket is ámulatba ejtett és megnevettetett.
 A


2019.MÁJ
08
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, azonban a látogatása során konkrét személyhez nem köthető módon egyes technikai adatokat (pl: kattintások, látogatás ideje, látogató országa) rögzíthetünk, amelyeket az oldal fejlesztéséhez használunk fel. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.