Adatkezelési információk

Technikai információk

Amikor meglátogatja oldalunkat, akkor automatikusan információt kapunk az Ön által használt eszközről: így a látogatás időpontját, látogatott oldal elérését, eszközön használt böngésző, néhány esetben a mobiltelefon típusát, illetve az Ön IP címét. Tájékoztatjuk, hogy az oldal fejlesztése és védelme (biztonság, hibakeresés, csalás megelőzése) céljából, legfeljebb 90 napig a látogatásáról az alábbi adatokat tároljuk:
- Látogatás időpontja
- Látogatott oldal címe
- Böngésző típusa. Egyes mobiltelefonok esetében ezzel az információval együtt megkaphatjuk az operációs rendszer, a szolgáltató és / vagy a telefon típusát is.
A tárolt technikai információk önmagukban nem alkalmasak személy azonosítására. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.

Kereskedelmi tevékenység, reklámok

Az oldalon reklámot nem jelentetünk meg, az adatokat kereskedelmi célból nem adjuk tovább.

Felhasználó eszközés tárolt információk (sütik)

Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, az Ön eszközén nem tárolunk a látogatásával kapcsolatos adatot.
Stefánia Palota
Oroszlánkirály


A felkelő nap első sugaránál gyűlnek össze a Szavanna lakói, hogy megünnepeljék a trónörökös születését. Rafiki a bölcs majom bemutatja az újszülöttet és a Szavanna népe boldogan köszönti a kis Simbát. Idővel kíváncsi oroszlánkölyökké cseperedik és barátjával Nalával folyton megtréfálják Zazut, a tollas udvarmestert. Egyik nap elkóborolnak és az elefánt temető bűzös barlangjaihoz tévednek, ahol a Hiénák bujkálnak. Ott leselkedik rájuk a gonosz Zordon, aki elfogja őket és csapdát állít Mufasa királynak, hogy megszerezze magának a trónt. Mufasa megmenti a kölyköket, de végül Zordon fogságba ejti őt és a kis Simbát pedig száműzi azzal a hazugsággal, hogy az apja meghalt miatta.
A kétségbe esett kisoroszlán a sivatagba menekül, ahol rátalál két mókás jóbarát. Timon és Pumbaa megvigasztalja a kis száműzöttet és magukkal viszik őt a gyönyörű Oázisba. Simba elfelejtve otthonát és örökségét, gondtalanul nő fel a dzsungelben.
Timon és Pumbaa mindent megtanítanak Simbának, amit csak tudni kell az élethez. A baráti idillt, egyszer csak megzavarja egy idegen oroszlán. A két állat fejvesztve menekül, míg Simba megpróbál megküzdeni a betolakodóval, de nem sok sikerrel jár. Szerencsére a támadó oroszlán megszelídül, majd Simba nyakába ugrik! Ő Nala, aki felismeri régi barátját és azonnal hazahívja. Simba nem akar menni, de a gyönyörű oroszlán lánynak nem tud ellenállni és a régi barátságból észrevétlenül szerelem lesz. Megjelenik Rafiki is, aki egy látomásban megmutatja Simbának az igazságot: Zordon fogságba ejtette az apját és rabszolga sorban tartja az oroszlánokat. Amikor ezt Simba megtudja, dühödten hazaindul, hogy megmentse családját és régi hazáját. Hazaérve kihívja Zordont egy mindent eldöntő párbajra. A küzdelem során kiszabadítja apját és az Oroszlánhölgyek segítségével legyőzi Zordont, aki gyáván megfutamodik. A győztes csata után Mufasa átadja koronáját a törvényes trónörökösnek. Az állatok lassan visszatérnek a Szavannára és boldogan köszöntik a trónszirten megjelenő Simbát, az Oroszlánkirályt…

SZEREPLŐK:
Simba: Csizmadia Tamás
Nala: Renge Lídia
Mufasa: Gajárszky Márton
Sarabi: Renge Kinga
Zordon: Csuja Gergely
Timon: Papp Veronika
Pumbaa: Sipos Borbála/Tóth Borbála
Rafiki: Renge Györgyi
Zazu: Tóth Jázmin
Vénusz: Tóth Luca
Kis Simba: Marusnik Zoé
Kis Nala: Sánta Lilien
Oroszlánok: Barna Fanni, Cseh Lili, Csermely Réka, Deák Linda, Kovencz Lilla, Thürmer Nikolett, Tóth Jázmin, Vinnay Dóra Hiénák: Bitskey Borbála, Dudás Anna, Molnár Hanna, Ovád Fanni, Schuszter Blanka, Schwarcz Boglárka, Zichy Anna Zebrák: Becker Julianna, Becker Luca, Cseh Nóra, Grünfelder Kata, Hallgat Hanna, Havas Anna, Telek Dominika, Tóth Gréta Papagájok: Ádám Boglárka, Becker Borbála, Bertók Luca, Boross Luca, Gábor Luca, Józsa Sára, Nagy Boglárka, Pandák Luca

ZENE:
Elton John,Hans Zimmer,Leo Delibes,Camille Saint-Saent,Lebo M,The Tokens

KOREOGRÁFUSOK:
Borbély Katalin,Renge Györgyi,Renge Lídia

MASZMESTEREK:
Kazi Balázs,Novák Angelika

DìSZLET:
Hudatsek László

FOTÓ:
Batár Bea,Just Creative2020.AUG
30
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Következő bejegyzés:
Király Színház: Operett 2020
Stefánia Palota korábbi bejegyzése:
Stefánia Palota: Aladdin