Adatkezelési információk

Technikai információk

Amikor meglátogatja oldalunkat, akkor automatikusan információt kapunk az Ön által használt eszközről: így a látogatás időpontját, látogatott oldal elérését, eszközön használt böngésző, néhány esetben a mobiltelefon típusát, illetve az Ön IP címét. Tájékoztatjuk, hogy az oldal fejlesztése és védelme (biztonság, hibakeresés, csalás megelőzése) céljából, legfeljebb 90 napig a látogatásáról az alábbi adatokat tároljuk:
- Látogatás időpontja
- Látogatott oldal címe
- Böngésző típusa. Egyes mobiltelefonok esetében ezzel az információval együtt megkaphatjuk az operációs rendszer, a szolgáltató és / vagy a telefon típusát is.
A tárolt technikai információk önmagukban nem alkalmasak személy azonosítására. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.

Kereskedelmi tevékenység, reklámok

Az oldalon reklámot nem jelentetünk meg, az adatokat kereskedelmi célból nem adjuk tovább.

Felhasználó eszközés tárolt információk (sütik)

Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, az Ön eszközén nem tárolunk a látogatásával kapcsolatos adatot.
Rózsavölgyi Szalon
Zalán Tibor: El kell mondanom


A negyvenes férfi nem tud továbblépni, élete a közepénél megakadt. Elveszett. Az események és a körülötte lévők irányítják. Hogy miért van ez így, hogyan jutott idáig, miért engedte ezt - annak sok oka lehet. Némelyről tud, másról csak sejtése van, de a legtöbb okot még csak nem is feltételezi. Meg kell fejtenie a kudarca hátterét. Ahhoz fel kell tárnia a családi múltat. Titkokat, elhallgatásokat. Anyja egy egyszemélyes erkölcsrendészet. Nem tudja elengedni a fiát, összeroppantja az aggodalmaival, az anyáskodásával, szidalmaival. Aztán ott van az ex-feleség, az anyja legnagyobb ellensége, kiszámíthatatlanul megjelenik, hirtelen eltűnik, beleszól a volt férj életébe, a főhősébe. Sosem lehet rajta kiigazodni, mindig váratlan - akár a feltűnései. Ott van még a nővére a mintacsaládjával, sok pénzzel, kertes házzal, kocsival és nyaralóval - a társadalom igazi nyomasztó vágyképe: ezt kell elérni. De mi van, ha valaki nem képes ezt elérni? Ha a társadalom folyamatosan azt érzékelteti vele: értéktelen, felesleges, mert nincs családja, nincs semmije. Illetve mégis vannak bizonyos dolgai: átöröklött traumák. A családi ellentétek katolikusok és zsidók között, a megjárt náci és kommunista kényszertáborok, melyek félelmei velünk együtt tovább élnek. És ott van a rendszerváltás új kora, amely még nem történelmi, mégis jócskán képes újabb traumákat okozni.

A főhőst kérdések sora foglalkoztatja. Hogy tudtak helytállni ősei az embert próbáló időkben? Felismerték-e a sorsfordító pillanatokban a helyes és igaz utat? Egyeztek-e önös érdekeik a helyes és igaz úttal? Felmenői döntései helyesek voltak? Bátrak, netán megalkuvók voltak-e? Zalán Tibor új darabja arra is keresi a választ: hogyan tudunk, vagy nem tudunk ma Magyarországon együtt élni.

Anya: Kútvölgyi Erzsébet
Fiú: Ágoston Péter
Lány: Fekete Linda
Nővér: Auksz Éva
Apa: Cserna Antal
Ulpius Tamás: Ozsgyáni Mihály
Nővér férje: Sipos Imre

Rendező: Őze Áron

2020.OKT
12
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Előző bejegyzés:
Pesti Színház: Apa
Rózsavölgyi Szalon következő bejegyzése:
Rózsavölgyi Szalon: Keresztül-kasul
Rózsavölgyi Szalon korábbi bejegyzése:
Rózsavölgyi Szalon: A két pápa