Adatkezelési információk

Technikai információk

Amikor meglátogatja oldalunkat, akkor automatikusan információt kapunk az Ön által használt eszközről: így a látogatás időpontját, látogatott oldal elérését, eszközön használt böngésző, néhány esetben a mobiltelefon típusát, illetve az Ön IP címét. Tájékoztatjuk, hogy az oldal fejlesztése és védelme (biztonság, hibakeresés, csalás megelőzése) céljából, legfeljebb 90 napig a látogatásáról az alábbi adatokat tároljuk:
- Látogatás időpontja
- Látogatott oldal címe
- Böngésző típusa. Egyes mobiltelefonok esetében ezzel az információval együtt megkaphatjuk az operációs rendszer, a szolgáltató és / vagy a telefon típusát is.
A tárolt technikai információk önmagukban nem alkalmasak személy azonosítására. Bővebb információt az adatkezelési szabályzatunkban talál.

Kereskedelmi tevékenység, reklámok

Az oldalon reklámot nem jelentetünk meg, az adatokat kereskedelmi célból nem adjuk tovább.

Felhasználó eszközés tárolt információk (sütik)

Tájékoztatjuk, hogy oldalunkon nem használunk sütiket, az Ön eszközén nem tárolunk a látogatásával kapcsolatos adatot.
Gödöllői Nyári Játékok
EISEMANN MIHÁLY - ZÁGON ISTVÁN - SOMOGYI GYULA: Fekete Péter

(Nincs repertoárban)

EISEMANN MIHÁLY - ZÁGON ISTVÁN - SOMOGYI GYULA: FEKETE PÉTER

2021. augusztus 22. 20.30, esőnap 2021. augusztus 23. 20.30

A Fekete Péter egy romantikus mese, balszerencsés fiúval, akit mindenki kihasznál és kinevet, de persze őt is utoléri a szerelem. A színdarab 1943-ban íródott, amikor a háború küzdelmein csak a humorral átszőtt meseszerű valóság segíthetett át. És most, majd 80 év után ismét kissé hasonló életet élhetünk át a világban. Most is mindenki szeretné pár órára elfeledni az elmúlt időszak gondjait, vidám és bizakodó lenni, sírva nevetni, örökzöld slágereket dúdolni. A Fekete Péter épp ezt a gondtalan felüdülést nyújtja a közönségnek.

A pechsorozatairól ismert főhős, Pierre Lenoir sok mindenért felelős: miatta zuhan a tőzsde, dől be az ingatlanpiac, ám a sármos és pénzhajhászó tőzsdecápa épp az ő balszerencséjére alapít vállalatot. Kihasználja egy szerencsétlen ember sorsát, amiből pénzt tud csinálni. De biztos, hogy csak Fekete Péter ilyen peches az életben? Nem lehet, hogy még az erős és magabiztos embereknek is van gyengeségük, csak azt maximum jól tudják leplezni? De természetesen a helyzet nem ennyire drámai, hiszen egy zenés vígjátéktól elvárható, hogy jelentős hangsúlyt fektessen a szerelemre is. A fordulatokban bővelkedő történet során egymást követik a bonyodalmak, a végtelenségig összekuszálódnak a szálak, végül mégis mindenki megtalálja a párját, s vele boldogságát.

A vidám történet mellett felcsendülnek a legszebb és legismertebb Eisemann- slágerek is, mint a Fekete Péter öcsém, a Szerelmehez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is vagy a Holdvilágos éjszakán.

A darabot rendezte: L. Péterfi Csaba

Szereplők:
Pierre Lenoir: L. Péterfi Csaba
Claire Linaquette: Czine Eszter
Colette Ouvrier: Potvorszki Anita
Lucien Ouvrier: Kollatos Fotios
Lefebre-né: Tápai Dóra
Fleuron tábornok: Gémesi György
Michon báró:Neumann Nándor
Chineau: Gyenes András
Gaston Auriol: D. Tóth Norbert
Marie: Heine Éva
Michonné: Bertalan Adrienne
Zenei rendező: Fodor László
Koreográfus: Vajda Gyöngyvér
Játékmester: Pécsi Ildikó †


A darabot már levették műsorról, ezért nem tudod értékelni.
2021.JÚL
21
Ajánljuk:
Bábszínház: Holle anyó
A klasszikus mese különleges bábtechnikával előadva.
Előző bejegyzés:
Art Színtér: Testőr
Legutóbbi bejegyzés:
Art Színtér: Testőr