B32 Kultúrtér
 

B32 Kultúrtér: Rebeka

Dr. Tamás Attila fiatal sztárpszichológus izgalmas, szakmailag is színvonalas előadásaiért az egész ország rajong. Az élete is tökéletesnek látszik: gyönyörű felesége épp most várja az első kisbabájukat.

Egyetlen gyenge pontja van csak, az egyik páciense: Márta.

tovább

Bábszínház
 

Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

Verne regényéből készült mű 3 éves kortól.

tovább


Bábszínház: Apa lánya

Ország Lili studioban mutatják be Háy János új darabját, amelynek alapjául Irena Sendler élettörténete szolgál, aki a második világháború alatt 2500 zsidó gyereket mentett ki a varsói gettóból, rábeszélve az anyákat, hogy bízzák rá gyerekeiket, hogy megmenekülhessenek a gázkamra elől. Az előadást Hoffer Károly rendezi.

tovább


Bábszínház: Coraline és a titkos ajtó

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül fedezi fel a környéket: megismerkedik a ház fura lakóival és egy barátságtalan macskával.

tovább


Bábszínház: Mire gondol Alma?

Legkisebb nézőinket utazásra hívjuk saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket. De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával? Ezekre keressük a választ. Interaktív előadásunkra első színházi élményként gondolok. Bízom benne, hogy legkisebb nézőinknek is kedvet hozunk az álmodozáshoz...

tovább


Bábszínház: Szegény Dzsoni és Árnika

Szegény Dzsoni a világ legszabadabb emberének vallja magát, egészen addig a napig, amíg meg nem ismerkedik Árnika királykisasszonyal, Östör király leányával. Onnantól kezdve Szegény Dzsoni a saját szívének rabja lesz: beleszeret Árnikába, és Árnika is belé.

tovább


Bábszínház: Vihar

Mi történhet velem abban a pillanatban, amikor már biztosan tudom, hogy meghalok, hogy nem segít sem mentő, sem a Jóisten? Mikor tisztában vagyok vele, hogy percek, vagy talán csak másodpercek kérdése, hogy mindennek, de mindennek mindörökre vége a számomra? „Lepereg életem filmje”? Vagy egy másik, furcsa történet jelenik meg az elmémben: egy történet, ahol halálom előtt megnyugtatóan elrendezem a gyermekem jövőjét, megbüntetem azokat, akik ártottak nekem, majd megbocsátok nekik?

tovább

Belvárosi Színház
 

Belvárosi Színház: Amig az asszony alszik

Vegyünk egy csipet házasságot és adjunk hozzá egy asszonyt, nagy kanál féltékenységgel. Vegyünk egy férjet, aki az előző árnyékában él.

tovább


Belvárosi Színház: Férjek és feleségek

Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni.

tovább


Belvárosi Színház: Három esős nap

Egy lakás, amelyről a bérlőjén kívül senki nem tudott, nagy titkokat rejt. Itt alkotta első terveit két ifjú építész - az egyikük zseni volt.

tovább


Belvárosi Színház: Nóra 2.

Kopogtatnak. Az ajtó nyílik, mögötte Nóra áll - tizenöt évvel azután, hogy Ibsen nagy botrányt kavart és betiltott klasszikusában becsapta maga mögött.

tovább


Belvárosi Színház: Riviéra

A múlt század húszas éveinek nagyvárosi áruházban játszódó vígjátékában Molnár Ferenc a Tisztességesen vagy sikeresen élni? kérdésre keresi a választ.

tovább

Centrál Színház
 

Centrál Színház: Büszkeség és balítélet 2 színészre

A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a Büszkeség és balítélet. A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik - akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek.

tovább


Centrál Színház: Kasimir és Karoline

Mindenki sikít a hullámvasúton, zeng a sördal, szól a sramli és a valcer - a müncheni Oktoberfesten. Mindenki szállni mulatni, felejteni akar.

tovább


Centrál Színház: Nemek és igenek

Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak: ügyvédként és ügyészként, ellentétes oldalon állva. Azonban hiretelen minden megváltozik.

tovább


Centrál Színház: Tökéletlenek

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda? Mindenestre Claire-rel ez a helyzet: minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiúk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik.

tovább

Fém Arts és Café
 

Fém Arts és Café: Annuska 2.0

Gárdonyi Géza Annuska című vígjátékát felhasználásával Cziczó Attila mai környezetbe ületette át a darab cselekményét.
Egy induló magyar színház magyar színészei egy magyar vígjátékot próbálnak a magyar fővárosban.
A siker garantált, a kudarc opció, a bürokrácia kevésbé kultúrabarát, de a rendező eltökélt.

tovább

Hatszín Teátrum
 

Hatszín Teátrum: Egy különleges nap

A nemzeti ünnepnap miatt mindenki a parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Egy véletlen folytán megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek.

tovább


Hatszín Teátrum: Haverok, buli, Bon-bon

Miért áll le az énekes a koncert közepén, kit hív fel a színpadra, és miért térdel le előtte? Ez már az elején kiderül, de csak azért, hogy utána egyre furcsább és meglepőbb legyen minden. A barátok legénybúcsút, a barátnők lánybúcsút szerveznek titokban.

tovább


Hatszín Teátrum: Majd, ha az eső eláll

A darab 2039-ben kezdődik, amikor az Amerikai Birodalom már rég megbukott, a klímaváltozás helyrehozhatatlan károkat okozott, a halak kipusztultak, a sivatagokban hóviharok dúlnak, szerte a világon hatalmas áradások pusztítanak, és a tenger lassan elborítja a kontinenseket. Láthatóan közeledik a vég.

tovább


Hatszín Teátrum: Romeo és Júlia

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban. Szerelmük izzó és őszinte.

tovább


Hatszín Teátrum: Varsói melódia

Van a politika, és van a szerelem.
Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz.

tovább


Hatszín Teátrum: Vénusz

Két öreg barát, két híres színész hétköznapjait mindenestül felforgatja egy fiatal lány. Az egyikük a mennyországban érzi magát vele, a másikuk életét pokollá teszi.

tovább

Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg)
 

Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): A tanítónő

A 2019-es esztendő első bemutatója magyar klasszikus mű lesz: Bródy Sándor A tanítónő című színművét Sztarenki Pál rendezi. A darabot Bródy Sándor a múlt század elején (1907-1908-ban) írta a Vígszínház felkérésére.

tovább


Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): A windsori víg nők

A 2018/2019-as évadban az utolsó premier William Shakespeare A windsori víg nők című vígjátéka lesz, amelyet Csiszár Imre rendez, és amely remek lehetőséget jelent a zalaegerszegi társulat színésznői számára..

tovább


Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): Abigél

Szabó Magda Abigél című regényének színpadi változatát Pozsgai Zsolt írta és Halasi Imre rendezte..

tovább


Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): Advent a Hargitán

Novemberben Sütő András Advent a Hargitán című színművét láthatja a közönség, a darabot Dér András állítja színpadra..

tovább


Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): Bérgyilkos a szomszédom

A kacagtató történet egy francia kisemberről szól, aki a rosszkor van rossz helyen. Rendező: Besenczi Árpád.

tovább


Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg): Isten pénze

Tolcsvay László és Müller Péter Isten pénze című musicaljét Bal József rendezésében mutatja be a színház. A musical a Karácsonyi ének című Charles Dickens-mű alapján született darabot minden korosztálynak ajánlja.

tovább

Hungarikum Élményház
 

Hungarikum Élményház: Az első 75 - születésnapi zenés kabaré

Versek, dalok, történetek szabadon asszociálva a neves színművész-rendező pályájáról.


tovább


Hungarikum Élményház: Primadonna gatyában

Zenés színházi est a János vitéz daljáték születésének történetével és híres dalaival.
János vitéz története a dalokon keresztül jelenik meg előttünk. A vérbő humor, a játékos és huncut színészi játék az 1900-as évek színészi stílusát is elénk varázsolja, például, ahogy Fedák Sári, műbajuszát kackiásra pödörve, ostorát csattogtatva, a közönség elé lépve harsogja, hogy ő a bojtárgyerek?

Játsszák: Almási Sándor, Molnár Gyöngyi, Széll Attila

tovább

Játékszín
 

Játékszín: Hamupipőke

Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra Thomas Jorda és Pavel Singer.

tovább


Játékszín: Könnyed erkölcsök

Egy angol férfi és egy amerikai nő sok szempontból problematikus párkapcsolataát követhetik nyomon a nézők.

tovább


Játékszín: Legénybúcsú

A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat

tovább


Játékszín: Menopauza

A menopauza, azaz a változókor körüli tabukat és ennek tüneteit járja körbe Tallós Rita új rendezésében, a Menopazua című zenés darabban.

Mindenkivel megeshet ? mármint ha nő, és elmúlt annyi? A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale?s áruházban ? de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is.

tovább


Játékszín: Táncos a sötétben

Februárban Horgas Ádám rendezésében mutatják be Lars von Trier Táncos a sötétben című Arany Pálma-díjas musicaljének adaptációját Botos Éva főszereplésével..

tovább

József Attila Színház
 

József Attila Színház: A pápanő

Időszámításunk szerint 814-ben járunk; egy olyan korban, ahol a nőknek csak egy sorsuk lehet: dolgozni, sok-sok gyereket szülni és fiatalon meghalni. De Johannának, az Ingelheim városában született fiatal nőnek mást diktál a hite.

tovább


József Attila Színház: Lila ákác

Tóth Manci, a primadonnaálmokat szövögető kis varrónő a Városligetben, egy hatalmas lila akác alatt ismeri meg és szereti meg Csacsinszky Pált. Pali viszont Bizonyosné iránt érez lírai szerelmet, az úriasszony azonban csak játékszernek tekinti, és csapodár élvetegségével hamar kiábrándítja.

tovább


József Attila Színház: Naplemente előtt

A konfliktus látszólag Clausen tanácsos időskori fellángolása miatt robban ki, melyet egy fiatal tanítónő iránt érez, a mélyben azonban kicsinyes acsarkodás, hatalom- és vagyonféltés húzódik meg, mely szétterjedő mételyként gyilkolja a családot. Modernkori Lear kiráy - annak minden nemessége nélkül.

tovább


József Attila Színház: Vesztegzár a Grand Hotelben

A Banánoxid nevű találmány vegyi képletének megszerzéséért folyó harc a bubópestis megbetegedés ürügyén vesztegzár alá helyezett nemzetközi közönséggel, a minden rendű és rangú szélhámossal zsúfolt Grand Hotelben zajlik. Miközben a bárzenekar - akárcsak a Titanicon tenné - megállás nélkül játssza a Lagonda bluest: „Monszun dúl Lagondán, / ne váltson jegyet ide momentán.

tovább

Karinthy Színház
 

Karinthy Színház: A baba

Ha valaki társat keres, olyanra vágyik, akivel egy lehet. Olyanra, akivel testileg-lelkileg harmónikusan élhet. És ha az élőkben csalódott, nincs más, mint a gép.
A gép, mely gombnyomásra parancsot teljesít, takaros, tetszetős és pont arra tervezték, hogy társ legyen. Mindenszinten.


tovább


Karinthy Színház: Alíz Csodaországban

Alíz tízéves lett. A család összegyűlik, hogy megünnepeljék a kislányt, ám az ünnepség nem éppen úgy alakul, mint ahogy azt Alíz édesanyja megálmodta.

tovább


Karinthy Színház: BUNBURY, avagy SZILÁRDNAK KELL LENNI

Oscar Wilde mára klasszikus komédiájának főhőse kitalált világban lubickol, egészen addig, amíg rájön, hogy amit legfőbb élethazugságának hitt, az nem más, mint maga a valóság. Hazudj igazat! - mondja a szerző


tovább


Karinthy Színház: Káosz

Egy 30-asokból álló baráti társaság tagjai - Sofia, tanár; Emmi, újságíró, Júlia, terapeuta - időről-időre kávéházakban találkoznak azért, hogy megosszák egymással életük legfontosabb eseményeit és a bajban támogassák egymást


tovább


Karinthy Színház: MARGARIDA ASSZONY

Roberto Athayde kortárs brazil szerző darabjának kezdetekor megérkezik Margarida asszony, az új tanárnő. Állítólag biológia órát tart,de tömény élettan,amit kapunk,miközben ide-oda kalandozva beszél.


tovább

Katona József Színház
 

Katona József Színház: Az ügy

Szuhovo Kobilin, 19. századi orosz író Az ügy című művét Ascher Tamás viszi színre a nagyszínpadon.

tovább


Katona József Színház: Platonov

2019 márciusában Csehov Platonovjának bemutatójára kerül sor Székely Kriszta rendezésében a Kamrában..

tovább


Katona József Színház: Rozsdatemető 2.0

Máté Gábor Rozsdatemető 2.0 címen, Fejes Endre regényének Tasnádi István által írt új adaptációját rendezi a nagyszínpadon.

tovább


Katona József Színház: Tar Sándor

Kamrában Tar Sándor Szürke galamb című művét Gothár Péter rendezésében láthatják a nézők..

tovább

Madách Színház
 

Madách Színház: Liliomfi

„Színjáték, és a szív már ég!” - mondja Liliomfi és Mariska, akik az elrendelt sorsuk ellen lázadnak azért, hogy pont azt érjék el, amit a sors elrendelt nekik. Hiszen egymásnak teremtette őket a Jóisten.

tovább


Madách Színház: Rocksuli

Az Andrew Lloyd Webber által jegyzett musical a 2003-as School of Rock című film alapján készült. A rockos hangvételű fiatalos történet egy iskolában játszódik, ahol az új zenetanár, Dewey Finn teljesen felforgatja az angol elit iskola életét új fajta oktatási módszerével és az elit iskola szabályaival ellentétes laza hozzáállásával, ám a végén a siker és persze a botrány sem marad el.

tovább

Magyar Színház
 

Magyar Színház: A Maratonfutók tiszteletkört futnak

A darab középpontjában álló Topalovics családon nem lehet nem nevetni. Öt generáció, huszonöttől száz­huszon­öt éves korig.

tovább


Magyar Színház: FOLYTASSA, CICERÓ! ? avagy: Botrány a törvényszéken

Zenés, szatirikus érzékiség
Rendező: Horváth Illés

Cyprien Gaudet, az új igazságügyminiszter egy véletlen folytán kénytelen Tricointe úr, a kerületi bíróság elnök házában éjszakázni, ahol az elnökné szerepét egy kétes erkölcsű színésznő, Gobette vette át, miután a valódi elnökné a fővárosba utazott. Ám Gobette állítólagos férje helyett a miniszternél tölti az éjszakát.

tovább


Magyar Színház: Időfutár

A 14 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei.

tovább


Magyar Színház: Legyetek jók, ha tudtok

Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel. aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is.

tovább


Magyar Színház: Ópiumkeringő

Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin - hiszen róla szól az Ópiumkeringő - mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette. Lengyel Ferenc színdarabja egy döbbenetes erejű Rómeó és Júlia történet sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és mindenek fölött szerelemről - röviden: az életünkről.

tovább


Magyar Színház: Pinokkió

Gepetto asztalosmester, gyermektelen lévén, fabábut farag magának, hogy legyőzze magányát. Csakhogy Pinokkió, a bábu életre kel, és nem éppen úgy viselkedik, mint egy illedelmes kisfiú.

tovább


Magyar Színház: Tündér Lala

Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, ìrisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez.

tovább

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
 

Margitszigeti Szabadtéri Színpad: Csárdáskirálynő

Az elmúlt évad hatalmas sikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila vadonatúj rendezésében mutatja be a jó öreg Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre, és egyben minden idők legnépszerűbb nagyoperettje 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20.

tovább

Operett Színház
 

Operett Színház: Semmelweis

A Semmelweis című operát szeptember 28-án mutatják be a Raktárszínházban.
A rendező, Boross Martin hangsúlyozta: az oratorikus mű a főszereplő önmagával és a világgal hadakozó pszichéjében kalauzolja majd a nézőket a valóság, a rémálmok, a fikciók mezsgyéjén.

tovább


Operett Színház: István, a király

Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré.

tovább


Operett Színház: Pendragon legenda

Jövő májusban lesz Szerb Antal kultikus regénye, A Pendragon legenda musicalváltozatának bemutatója az Operettszínházban. A rendező, Somogyi Szilárd kiemelte: a misztikus krimi fő kérdése, hogy „van-e jogunk, nekünk embereknek elvenni egy másik ember életét”.

tovább

Örkény Színház
 

Örkény Színház: A LÉLEK LEGSZEBB ÉJSZAKÁJA - Jászberényi Sándor írásai alapján

Jászberényi Sándor író, haditudósító. Dolgozott Irakban, Csádban, Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben, évekig élt Egyiptomban. Interjút készített többek között a palesztin Iszlám Dzsihád és a Muzulmán Testvériség tagjaival. 2016-ban megjelent novelláskötete, A lélek legszebb éjszakája elnyerte a Libri Irodalmi Díjat.

tovább


Örkény Színház: A mélyben

Az irritált létezésben minden perc elviselhetetlennek, minden alak menthetetlennek tűnik, amíg be nem lép egy vándor: Luka bottal és batyuval. Új szólam a ricsajban.

tovább


Örkény Színház: Patika

A bölcsek azt állítják, hogy az élet célja az, hogy boldogok legyünk. De mi jelenti a boldogságot? Az apró dolgok? Megtalálni a kávé és a tej tökéletes egyensúlyát? Pénzt találni egy rég nem hordott nadrágban? Levenni a melltartót a nap végén? És mi van azzal, akit nem tesznek boldoggá az apró dolgok, és szerető feleség ölelésére, gyermekkacajra, otthonra vágyik? Kezében a boldogság receptje - de vajon létezik-e az a patika, ahol mindez kiváltható?

Balogh Kálmán.

tovább


Örkény Színház: Second Hand

Szvetlana Alekszijevics fehérorosz írónő, aki 2015-ben Elhordott múltjaink (The secondhand time) című művéért elnyerte az irodalmi Nobel-díjat, az elmúlt évtizedekben keresztül-kasul utazta a Szovjetuniót, majd annak utódállamait, hogy interjúkat készítsen egyszerű emberekkel, akik szemtanúi voltak a nagy kommunista birodalom széthullásának, testközelből élték át a csernobili katasztrófát vagy az afganisztáni háborút. Ezek a vallomások eddig soha nem tapasztalt éles fénnyel világítják meg a poszt-szovjet társadalmak traumáit, miközben rendkívül részletgazdag leírását adják az átélt eseményeknek.

tovább

Pesti Színház
 

Pesti Színház: Bíbor Sziget

Bul­ga­kov zenés sza­tí­rá­já­ban egy szín­há­zi tár­su­lat be­mu­ta­tó­ra ké­szül. A Jules Verne ál­né­ven pub­li­ká­ló fi­a­tal író opu­szát, a Bíbor szi­ge­tet szé­dü­le­tes ener­gi­á­val pró­bál­ja a tár­su­lat.

tovább

Premier KultCafé
 

Premier KultCafé: Anyám, a nyolcadik kerület!

Pál Dániel Levente, Az Úr Nyolcadik kerülete című könyve nyomán készült előadást Znamenák István rendezte, a főszerepet pedig Vida Péter alakítja.
Vida Péter ebben a darabban új oldaláról mutatkozik be: egyedül van a színpadon, és a darabban a szórakoztatás mellett az élet sötét oldalát is bemutatja.

tovább

Radnóti Színház
 

Radnóti Színház: 10

Székely Csaba 10 című darabját, amelyet a Tízparancsolat ihletett, Sebestyén Aba rendezi. Az ősbemutatót december 22-én tartják.

tovább


Radnóti Színház: A művésznő és rajongói

Valló Péter rendezésében, Morcsányi Géza fordításában, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij A művésznő és rajongói című művét mutatják be október 20-án.
Főbb szerepekben Bálint András, Börcsök Enikő, Pál András, Lovas Rozi és Porogi Ádám lesznek láthatók.

tovább


Radnóti Színház: Gloria

Branden Jacobs-Jenkins kortárs amerikai drámaíró Gloria című drámáját Hajdu Szabolcs állítja színpadra, Totth Benedek fordításában. A bemutatót 2019. március 3-án tartják a Tesla Loft termében.
Az előadást játssza Lovas Rozi, Martinovics Dorina, Porogi Ádám, Sodró Eliza, Rusznák András és Vilmányi Benett.

tovább

Rózsavölgyi Szalon
 

Rózsavölgyi Szalon: Diplomácia

Von Choltitz tábornok csapdába kerül. Mindössze kétezer katonája van, ám ha elveszíti Párizst, a háborút is elveszíti. Hitler parancsba adja neki: aknázza alá és robbantsa fel a francia fővárost.

tovább


Rózsavölgyi Szalon: Táncórák

Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal.

tovább

Stefánia Palota
 

Stefánia Palota: Aladdin

A csodálatos Agraba városában ahol mindenki Jázmin hercegnő kezéért eseng, ahol titokzatos kincsesbarlangról regélenk, ahol a gonosz Jaffar irányítja a szultánt és ahol a legcsodálatosabb bazár van a világon, élt egyszer egy tisztaszívű fiatalember, aki többre vágyott.
Nincstelenből gazdag? Pórnépből herceg? Fiúból szerelmes férfi? Fogolyból szabad?

Ha valahol mindez lehetséges, az a csodalámpások, dzsinnek és repülőszőnyegek városa, Agraba?

Jázmin: Szabó Vivien
Aladdin: Csizmadia Tamás
.

tovább

Székesfehérvári Vörösmarty Színház
 

Székesfehérvári Vörösmarty Színház: 80 nap alatt a Föld körül

Jules Verne jól ismert regényéből Pavel Kohout cseh-osztrák költő és drámaíró készítette el 1962-ben a színpadi változatot. A darab stílusa megváltozott, de a történet maradt a régi: Phileas Fogg, a hóbortos londoni úriember fogadást ajánl, miszerint ő 80 nap alatt körbeutazza a Földet.
De vajon olyan hipp-hopp megy-e minden, ahogy azt egy elegáns angol úr Londonban kigondolta?

tovább

Thália Színház
 

Thália Színház: Bolha a fülbe

Georges Feydeau talán legnépszerűbb bohózata, a Bolha a fülbe, melyet Kelemen József irányításával állítanak színpadra.

tovább


Thália Színház: Legyen Férfi, Monsieur Pignon!

Az Addig jár a korsó a kútra című 2001-es filmjéből a szerző készített színpadi adaptációt, amelyet első alkalommal Magyarországon Szabő Győzővel és Pindroch Csabával a főszerepben mutatják be. Rendezője Paczolay Béla.

tovább

Újszínház
 

Újszínház: A nagy ho-ho-horgász

Ki ne ismerné a kedves Nagyhorgászt és állandó partnerét, sporttársát, a kekec Főkukacot? Most történeteik fordulatos, kacagtató és tanulságos kalandokon át színpadi feldolgozásban is újraélhetőek.

tovább


Újszínház: A kegyelmesasszony portréja

Cherchez la Femme! - vagyis: Keresd a nőt! Sőt, nem is egyet! A pergő események egyik bonyolítója, Olga, a képkereskedő lánya, a másik pedig a kétes múltú, számító Lola. Hogy mi a közös kettőjük érdeklődésében? Természetesen a férfi: a rendkívül tehetséges, de elszegényedett festő.

tovább

Vígszínház
 

Vígszínház: A diktátor

Chap­lin leg­na­gyobb ha­tá­sú műve mé­lyen hu­ma­nis­ta al­ko­tás. Hol kí­mé­let­le­nül sza­ti­ri­ku­san, hol a bo­hóc­tré­fa esz­kö­ze­i­vel oldja fel sok mil­lió ember szo­ron­gá­sát. A szí­nész fe­lejt­he­tet­len ba­ju­sza, le­gen­dás ci­pő­je, ke­mény­ka­lap­ja, moz­du­la­tai min­den­ki em­lé­ke­ze­té­be be­le­ég­tek.

A Chap­lin csa­lád Ma­gyar­or­szá­gon el­ső­ként en­ge­dé­lyez­te Esze­nyi Eni­kő­nek a mű szín­pad­ra ál­lí­tá­sát.
Ren­de­ző: Esze­nyi Enikő
Az előadás főszereplője ifj. Vidnyánszky Attila, a további szerepeket Szilágyi Csenge, Lukács Sándor, Hajduk Károly, Wunderlich József, Király Dániel, Ember Márk, Gados Béla és Zoltán Áron játssza.

tovább


Vígszínház: Liliom

A magyar drámairodalom egyik legnagyobb remekműve Molnár Ferenc Lilioma. Julika és Liliom szívszorító legendája 110 éve hódítja meg a világ színpadait.

tovább


Vígszínház: Premier

A vi­lág­hí­rű ame­ri­kai ren­de­ző, John Cas­sa­ve­tes film­je le­nyű­gö­ző­en ben­ső­sé­ges val­lo­más a szín­ház­ról, a szí­né­szi lé­te­zés­ről. Hol tra­gi­ku­san, hol szel­le­me­sen vezet be ebbe a tit­kok­kal teli vi­lág­ba.

tovább